nieuws

Secretaressen willen wel maar mogen niet

Geen categorie

We hebben allemaal de mond vol over Het Nieuwe Werken. Het wordt ook bij steeds meer bedrijven toegepast. Voor veel secretaressen zou het bovendien balans kunnen brengen in de combinatie werk en privé. Maar helaas… veel leidinggevenden van Nederlandse secretaressen staan niet open voor Het Nieuwe Werken. Tenminste… als het hun secretaresse betreft.

We hebben allemaal de mond vol over Het Nieuwe Werken. Het wordt ook bij steeds meer bedrijven toegepast. Voor veel secretaressen zou het bovendien balans kunnen brengen in de combinatie werk en privé. Maar helaas… veel leidinggevenden van Nederlandse secretaressen staan niet open voor Het Nieuwe Werken. Tenminste… als het hun secretaresse betreft.

Dit blijkt uit onderzoek van Secretary Plus onder 500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren. 40 procent van de werkgevers staat thuiswerken dan wel toe, maar niet voor secretaressen: slechts 20 procent van de werkgevers ziet mogelijkheden voor hun ‘spin in het web’ om thuis te werken. Zij vinden het belangrijk dat de secretaresse alles meekrijgt en goed bereikbaar is voor iedereen in de organisatie. Terwijl de secretaresse het thuis werken juist wel ziet zitten. Dat blijkt namelijk uit een tweede onderzoek van Secretary Plus – onder 195 secretaressen – waarvan 50 procent ‘ja’ zei op de vraag of zij graag thuis werken om de tijd flexibeler te kunnen indelen.

De helft van de respondenten geeft zelfs aan dan nog slechts 50 tot 75 procent van de werkweek noodzakelijk op kantoor door te brengen. Ze denken dan ook efficiënter te kunnen werken, zonder gestoord te worden door collega’s (30 procent).

Een grote meerderheid (85 procent) van de respondenten werkt graag aan de keukentafel of aan het bureau thuis. De betere werk/privébalans speelt hierbij een grote rol: bijvoorbeeld om tijd te kunnen besteden aan huishouden (27 procent) of gezin (19 procent), maar vooral om reizen en spitsuren te vermijden (47 procent).

Aan de andere kant worden bereikbaarheid en gezelligheid van collega’s op kantoor wel belangrijk gevonden: ruim 64 procent zegt dit het meest te missen als zij thuis zouden werken.

Reageer op dit artikel