nieuws

Geen behoefte aan wettelijke verlofregelingen

Geen categorie

Werknemers maken niet of nauwelijks gebruik van zorgverlof en ouderschapsverlof. Dat blijkt uit het rapport ‘Verlof vragen’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Een werknemer die meer ‘tijd’ nodig heeft, maakt de best passende afspraken meestal gewoon op de werkvloer, samen met de werkgever, stelt MKB-Nederland.

Werknemers maken niet of nauwelijks gebruik van zorgverlof en ouderschapsverlof. Dat blijkt uit het rapport ‘Verlof vragen’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Een werknemer die meer ‘tijd’ nodig heeft, maakt meestal de best passende afspraken gewoon op de werkvloer, samen met de werkgever, stelt MKB-Nederland.

In de praktijk blijkt geen behoefte te zijn aan wettelijke verlofregelingen, concludeert MKB-Nederland uit het SCP-rapport. De initiatiefwet Flexibel Werken van Eddy van Hijum (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks) is volgens MKB-Nederland eveneens ingegeven door het beeld dat werkgever en werknemer het zonder sturing van de overheid niet eens worden. In de praktijk blijkt dat het zich op de werkvloer wel oplost.

‘Werkgevers moeten faciliteren dat het opnemen van verlof bespreekbaar is. Werknemers hebben daarentegen zelf de taak dit aan de orde te stellen. Ook als de functie of werkdruk dat in eerste instantie misschien niet zou toelaten’, aldus MKB-Nederland.

Bron: hrpraktijk.nl

Reageer op dit artikel