nieuws

Midden-Nederland best betalende regio

Geen categorie

Midden-Nederland heeft de Randstad verstoten als best betalende regio. Bovendien is het verschil in beloning tussen de Nederlandse regio’s flink toegenomen. In Midden-Nederland (Utrecht, ’t Gooi, Almere en Betuwe) liggen de bruto jaarsalarissen gemiddeld 4,9 procent hoger dan het landelijk gemiddelde, in de Randstad is dat 1,8 procent.

.

Midden-Nederland heeft de Randstad verstoten als best betalende regio. Bovendien is het verschil in beloning tussen de Nederlandse regio’s flink toegenomen. In Midden-Nederland (Utrecht, ’t Gooi, Almere en Betuwe) liggen de bruto jaarsalarissen gemiddeld 4,9 procent hoger dan het landelijk gemiddelde, in de Randstad is dat 1,8 procent. De best betaalde functies in het midden van het land zijn die van afdelingshoofd en algemeen directeur.

Dat blijkt uit het Nationaal Beloningsonderzoek 2011 van HR-adviesbureau Human Capital Group in Utrecht. Aan deze zestiende editie namen 264 middelgrote organisaties in de profit en non-profit sector deel, die in totaal 220.000 medewerkers vertegenwoordigen.

Tussen Noord- en Midden-Nederland is het beloningsverschil het grootst. Het is van 7,3% in 2009 opgelopen tot 11,4 procent in 2011. Een modaal inkomen valt in het noorden met € 2380,- ongeveer € 290,- lager uit dan in het midden van het land. Directiesalarissen zijn in Midden-Nederland 8 procent hoger dan het landelijk gemiddelde, een verschil van ruim € 800,- per maand.

De salarissen in de Randstad liggen 1,8 procent hoger dan het landelijk gemiddelde, terwijl dat in 2009 nog ruim 3 procent was. In Noord-Nederland is de beloning 6,5 procent lager dan landelijk, gevolgd door Oost-Nederland (-3,9 procent) en Zuid-Nederland (-3,4 procent). Midden-Nederland betaalde in 2009 1 procent beter dan landelijk en dat is gestegen naar 4,9 procent in 2011.

Human Capital Group verklaart de koppositie van Midden-Nederland uit de toegenomen bedrijvigheid. ‘Doordat meer organisatie naar die regio trekken, treedt functieschaarste op en stijgen de salarissen’, aldus Ernst-Jan Bergman van het adviesbureau.

Management Support – Berenschot Salarisonderzoek 2011
Wil je weten hoe het met de salarissen van de Nederlandse managementondersteunrs staat?  Vandaag verschijnt het decembernummer van Management Support Magazine met daarin de uitkomsten van het Management Support – Berenschot Salarisonderzoek 2011. Dan zie je meteen wat de inflatie heeft gedaan met je salaris!

INTERESSANT: bij salarisonderhandelingen komen vrouwen meestal op een lager bedrag uit dan mannelijke collega’s. Niet omdat ze niet kunnen onderhandelen, maar omdat ze zich geremd voelen. Drie professoren van de Columbia Business School en de Universiteit Texas ontdekten dit tijdens een studie naar onderhandelingsvaardigheden van vrouwen. Met die vaardigheden en de motivatie van vrouwen zal het wel goed. De onderzoekers stelden vast dat de vrouwen bij onderhandelingen ook sociale acceptatie nastreven waardoor ze voor zichzelf niet het onderste uit de kan halen. Als ze onderhandelen voor anderen, blijken ze veel assertiever te zijn. (Bron: intermediair.nl)

TIP: vind jij het soms lastig om voor je eigen belangen op te komen? Dan wordt het tijd dat je een beetje assertiever wordt. Management Support heeft een leuke training voor je: Effectief assertief. Zie hiervoor managementsupport.nl/opleidingen.

Reageer op dit artikel