nieuws

Vol verwachting klopt ons hart

Geen categorie

Drie van de vijf Nederlandse werknemers verwachten dat er dit jaar niet beknibbeld wordt op het kerstpakket. Net na het uitbreken van de kredietcrisis was dit nog minder dan de helft… blijkt uit onderzoek.

Drie van de vijf Nederlandse werknemers verwachten dat er dit jaar niet beknibbeld wordt op het kerstpakket. Net na het uitbreken van de kredietcrisis was dit nog minder dan de helft… blijkt uit onderzoek van Market Response onder werkende Nederlanders.

Werknemers geven nog steeds de voorkeur aan een traditioneel kerstpakket. Bij een op de vijf werknemers is de waardebon populair; voornamlijk onder vrouwen. Gemiddeld verwacht men dat werkgevers 40 euro zullen uitgeven aan een kerstpakket. Zo’n 45 procent vindt een kerstpakket van meer dan 50 euro alleszins redelijk.

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers heeft in 2010 een kerstpakket ontvangen, terwijl dat er in 2008 heel wat minder waren (61 procent). Ook de verwachting dat men helemaal geen kerstpakket zal ontvangen daalt.

Het kerstpakket is volgens werknemers een traditie die zéker moet blijven. Net als in voorgaande jaren wordt het als een blijk van waardering gezien. Een goed kerstpakket versterkt dan ook de relatie tussen werknemer en werkgever; mannen zijn hier nog gevoeliger voor dan vrouwen!

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel