nieuws

Flauwekulexcuus

Geen categorie

Onder het motto ‘flauwekulexcuus’ heeft de Commissie Gelijke Behandeling eind 2011 een campagne gelanceerd tegen discriminatie van vrouwen op de werkvloer. Dat gebeurt vaak met een excuus dat ‘niet alleen flauwekul is, maar ook onwettig’, aldus de commissie.

Onder het motto ‘flauwekulexcuus’ heeft de Commissie Gelijke Behandeling eind 2011 een campagne gelanceerd tegen discriminatie van vrouwen op de werkvloer. Dat gebeurt vaak met een excuus dat ‘niet alleen flauwekul is, maar ook onwettig’, aldus de commissie.

Vrouwen verdienen nog vaak minder dan mannen die hetzelfde werk doen. Hun carrièrekansen zijn beperkter en bij sollicitaties krijgen zij vaak de vraag hoe zij werk en gezin denken te combineren. Zijn ze zwanger, dan kan het gebeuren dat hun arbeidscontract niet wordt verlengd. Op www.flauwekulexcuus.nl kunnen vrouwen aangeven welk argument hun baas had om hun geen salarisverhoging te geven of hen te bevorderen.

Met de campagne hoopt de commissie vrouwen ervan bewust te maken dat niet alles mag.

Reageer op dit artikel