nieuws

Best blij met de baas

Geen categorie

Nederlandse werknemers zijn best blij met hun baas.  Hij/zij krijgt gemiddeld genomen het rapportcijfer 6,6 van zijn of haar werknemers. Het personeel is vooral blij met vrijheden zoals het zelf indelen van de werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

Nederlandse werknemers zijn best blij met hun baas. Hij/zij krijgt gemiddeld genomen het rapportcijfer 6,6 van zijn of haar werknemers. Het personeel is vooral blij met vrijheden zoals het zelf indelen van de werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

Dat blijkt uit onderzoek dat Intermediair, geïnspireerd door de film Horrible Bosses, liet uitvoeren naar de relatie tussen baas en werknemer in Nederland. Niet goed functionerende leidinggevenden leiden bij het personeel tot grote ergernis.

‘Een kwart van de vrouwen is wel eens opgestapt vanwege een verstoorde relatie met haar leidinggevende’, stellen de onderzoekers. ‘In de helft van die gevallen vonden de vrouwen hun baas incompetent.’

Bij mannen ligt dat anders. Ruim een vijfde van hen gaf aan wel eens ontslag te hebben genomen vanwege de baas. De voornaamste reden daarvoor was dat ze zich geremd voelden in hun ontwikkeling door de leidinggevende.

Aan het onderzoek verleenden 1168 werknemers hun medewerking waarvan de helft vrouw en de helft man.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel