nieuws

Onschuldige flirt kan je werkdag opfleuren

Geen categorie

Flirten komt overal voor; op straat, in de kroeg en natuurlijk ook op het werk. Een onschuldige flirt met die leuke collega van de afdeling kan je werkdag helemaal opfleuren. Het geeft je het gevoel dat je even wordt opgetild uit de sleur van alledag. Leuk en spannend. Toch zijn er wel degelijk regels waar je je aan moet houden.

Flirten komt overal voor; op straat, in de kroeg en natuurlijk ook op het werk. Een onschuldige flirt met die leuke collega van de afdeling kan je werkdag helemaal opfleuren. Het geeft je het gevoel dat je even wordt opgetild uit de sleur van alledag. Leuk en spannend! Toch zijn er wel degelijk regels waar je je aan moet houden.

Flirten is een relatief veilige manier om iemand beter te leren kennen voor je echt een relatie aangaat. De situatie is nog vrijblijvend, je kunt elkaars humor, intelligentie en betrouwbaarheid toetsen zonder dat er druk achter zit.

Toenadering en openheid zijn belangrijke ingrediënten voor een geslaagde flirt. De middelen die je daarbij ten dienste staan zijn eindeloos: de zijdelingse blik, kort staren, je lippen vooruit steken, lachen, glimlachen, giechelen, je optutten en knikken. Daarnaast is flirten een spel van plagerijen, oogcontact, charme, humor en vleijerijen. Met een neplach of ingestudeerd gebaar val je geheid door de mand. Alleen oprecht plezier hebben in het spel werkt. Dan kan er weinig misgaan. Maar als een van beiden te hard van stapel loopt kan het spel zomaar voorbij zijn. 

Flirten heeft overigens niets met versieren te maken en het is nooit seksueel. Mensen zijn bij flirten vaak bang voor het risico op ongewenste intimiteiten. Maar de grens tussen flirten en verleiden ligt bij lichamelijk contact. Als die grens niet wordt overschreden is er niets aan de hand.

Vandaag eerst maar een ‘valentijnsberichtje’ sturen kan natuurlijk ook!

Reageer op dit artikel