nieuws

Ouderwetse praktijken

Geen categorie

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers wordt intensiever gecontroleerd door hun managers dan hen lief is. 40 procent voelt zich zelfs voortdurend op de vingers gekeken. Iets minder dan een kwart is best blij met die controle. Ouderwetse praktijken… of niet?

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers wordt intensiever gecontroleerd door hun managers dan hen lief is. 40 procent voelt zich zelfs voortdurend op de vingers gekeken. Iets minder dan een kwart is best blij met die controle. Ouderwetse praktijken… of niet?

Vacaturebank Jobbird.com inventariseerde onder 20.000 ingeschrevenen voor een nieuwe functie hun ervaringen met controle op de werkvloer. 40 procent wordt naar eigen zeggen niet al te streng gecontroleerd, maar geeft wel aan wat meer vrijheid te willen terwijl 22 procent zegt juist blij te zijn met controle door de leidinggevende. Al was het alleen maar om de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Anders dan vacaturereteksten doen geloven (zelfstandigheid en een open bedrijfscultuur), gaat het er op de Nederlandse werkvloer wat dat betreft nog behoorlijk ouderwets aan toe. Als dan blijkt dat 22 procent wél blij is met controle van de baas, zit blijkbaar nog niet iedereen te wachten op de ‘ultieme vrijheid op de werkvloer’.

Reageer op dit artikel