nieuws

Als je werk een sleur geworden is

Geen categorie

Als je werk een sleur geworden is, is het tijd voor een flinke oppepper. Je kunt een weekje op vakantie gaan of je hele maandsalaris spenderen aan een nieuwe zomergarderobe. Maar je kunt de zaken ook structureler aanpakken. Een stappenplan om jezelf weer ‘op de rails’ te krijgen.

Als je werk een sleur geworden is, is het tijd voor een flinke oppepper. Je kunt een weekje op vakantie gaan of je hele maandsalaris spenderen aan een nieuwe zomergarderobe. Maar je kunt de zaken ook structureler aanpakken. Een stappenplan om jezelf weer ‘op de rails’ te krijgen.

1. Analyseer je wensen en verlangens
Waar krijg je een kick van? In welke aspecten van het werk heb je nog steeds plezier? Probeer er in ieder geval één te benoemen. Maak daarna een lijst van je persoonlijke prioriteiten. Denk daarbij aan zaken als een opleiding volgen, promotie maken of misschien wil je wel parttime gaan werken…

2. Maak een actieplan
Hierin staat de volgende vraag centraal: ‘Hoe ga je je wensen verwezenlijken?’ Is er plaats voor je ambities binnen het bedrijf waar je nu werkt of kun je beter eens uitkijken naar een functie elders?

3. Geloof in jezelf
Zelfvertrouwen vormt de basis voor zelfmotivatie. Probeer zo veel mogelijk aan positieve dingen te denken en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Vergelijk jezelf niet steeds met anderen. Er is altijd wel iemand te vinden die slimmer, sneller, slanker of beter gekleed is dan jij. Niets van aantrekken!

4. Ontwikkel een gemotiveerde persoonlijkheid
Wie écht gemotiveerd is, gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Sterker… die neemt ‘m met beide handen aan. Wie gemotiveerd is, is flexibel en weet van iedere situatie het beste te maken. Ook is hij/zij trots op zijn/haar prestaties zonder arrogant te zijn.

5. Persoonlijk motivatiebeleid
Begin vandaag nog met een persoonlijk motivatiebeleid. Pak zaken direct aan. Dat geeft je zelfvertrouwen en zin in het werk. De eerste stap is zo simpel: ruim je werkplek op. Dat geeft overzicht… letterlijk en figuurlijk.

6. Blijf doelgericht
Stel een deadline vast. Dat helpt. Sommige mensen komen tot niets als ze niet in zekere mate onder druk staan. Praat met collega’s over je plannen. Een kritische blik van anderen kan zeer stimulerend werken. En last but not least: beloon jezelf als je je doelen hebt bereikt!

 

 

Reageer op dit artikel