nieuws

Je verdiende loon

Geen categorie

Europese vrouwen moeten per jaar gemiddeld twee maanden langer werken om hetzelfde te verdienen als mannen. In Nederland is sprake van een salarisverschil van ongeveer 20 procent! Hoe zit dat met die loonkloof en wat doen we eraan?

Europese vrouwen moeten per jaar gemiddeld twee maanden langer werken om hetzelfde te verdienen als mannen. In Nederland is sprake van een salarisverschil van ongeveer 20 procent! Hoe zit dat met die loonkloof en wat doen we eraan?

Het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland organiseert daartoe op donderdag 8 maart 2012, Internationale Vrouwendag, een publieksdebat over de loonkloof tussen vrouwen en mannen in De Rode Hoed in Amsterdam. Een panel van politici, deskundigen en journalisten gaat daar met elkaar in debat. In het panel nemen zitting:

– Emine Bozkurt, Europarlementariër voor de PvdA
– Marije Cornelissen, Europarlementariër voor Groen Links
– Laurien Koster, voorzitter Commissie Gelijke Behandeling
– Elma Drayer, columnist, journalist en schrijfster van ‘Verwende prinsesjes’.

Het debat wordt geleid door Djoeke Veeninga, journalist en programmamaker voor radio en tv. Daarnaast geeft Simone van Erp, financieel directeur van de Laurens Simonse Groep een workshop in salarisonderhandelingen.

Interesse? Het debat begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Je bent welkom vanaf 19.15 uur. Na afloop is er een borrel. Aanmelden kan via receptie@rodehoed.nl. De toegang is gratis.

Locatie: De Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam

Reageer op dit artikel