nieuws

Recht op een burn-out af

Geen categorie

Wie z’n werk niet goed los kan laten, heeft grote kans te worden geveld door een burn-out. En bijna driekwart van de werkenden loopt dat risico. Dat is de conclusie uit de voorlopige resultaten van een internetenquête van de FNV.  

Wie z’n werk niet goed los kan laten, heeft grote kans te worden geveld door een burn-out. En bijna driekwart van de werkenden loopt dat risico. Dat is de conclusie uit de voorlopige resultaten van een internetenquête van de FNV.  

De vakcentrale vraagt aandacht voor het herstelvermogen van werknemers, of liever gezegd: het gebrek daaraan. Zo heeft volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek een op de acht werknemers last van burn-outklachten.

In de FNV-enquête geeft ruim 87 procent van de respondenten aan dat zij buiten werktijd vaak met hun gedachten bij het werk zijn. Daarnaast zegt 70 procent zich zorgen te maken over de hoeveelheid aan tijd die zij met hun werk bezig zijn. En dat is waar FNV zich zorgen over maakt.

‘De werkdruk is al jaren hoog in Nederland. Bovendien eist dit kabinet van werknemers dat ze duurzaam inzetbaar zijn. Dat lukt niet als je veel uren maakt, daarbij weinig pauzeert en niet meer kunt ontspannen als je thuis bent’, aldus FNV-bestuurder Leo Hartveld.

Reageer op dit artikel