nieuws

Virtuele overdracht titel Secretaresse van het Jaar

Geen categorie

Op donderdag 19 april vindt de 26ste editie van de ‘Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar’ plaats. Nomineren van secretaressen kan nog maar tot 30 maart 12.00 uur!

Op donderdag 19 april vindt de 26ste editie van de ‘Manpower Verkiezing Secretaresse van het Jaar’ plaats. Nomineren van secretaressen kan nog maar tot 30 maart 12.00 uur!

Karin van Peursen, de huidige Secretaresse van het Jaar, draagt vanuit Singapore virtueel het stokje over aan haar opvolger.Virtueel? Ja, want Karin treedt op deze verkiezingsdag op als gastspreker tijdens de World of Executive PA Conference 2012 in Singapore. Best toepasselijk, want dit jaar staat de verkiezing in het teken van Het Nieuwe Werken. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Als gevolg van Het Nieuwe Werken verandert de rol van het secretariaat. Agenda’s staan open, collega’s zien of de ‘baas’ beschikbaar is en het secretariaat heeft misschien wel geen vaste plek meer in het kantoor. De behoefte aan verbinding is echter cruciaal. Maar wat betekent deze nieuwe werkwijze eigenlijk voor secretaressen? Da samenwerking verschuift van ‘voor de manager werken’ naar ‘met de manager werken’.

Nominaties gestart
Het nomineren op www.secretaressevanhetjaar.nl is intussen gestart. Tot en met 30 maart 12.00 uur kunnen secretaressen voor de begeerde titel worden voorgedragen door hun directeuren, managers, door zichzelf of door derden. De vakjury selecteert hieruit drie finalisten. Tijdens de periode tot 18 april waarin online gestemd kan worden, gaan de drie finalisten zelf campagne voeren om het secretaressevak zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. De secretaresse die daar het best in slaagt, de meeste online stemmen heeft gekregen en zichzelf het best presenteert op de verkiezingsdag, wordt door de jury geacht de ambassadeursrol het best te kunnen vervullen.

Vakjury
De jury bestaat uit vijf vrouwelijke vakspecialisten:

– Lydia van den Bogaard, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen (NVD)
– Joke van Vrouwerff, voorzitter European Management Assistents (EUMA)
– Joyce Steenveld, directeur Schoevers
– Karin van Peursen, Secretaresse van het Jaar 2011
– Lydia Heeres, product manager Solutions

Zij beoordelen de kandidaten op hun vakinhoudelijke kwaliteiten, proactiviteit, algemeen voorkomen en het enthousiasme voor het ambassadeurschap.

De Verkiezing Secretaresse van het Jaar is in 1985 door Manpower in het leven geroepen om het secretaressevak de waardering te geven die het verdient. Inmiddels is de verkiezing uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze verkiezingen in Nederland. De Secretaresse van het Jaar is elk jaar weer de ultieme ambassadeur van dit prachtige vak!

Wie meer wil weten kijkt op www.secretaressevanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel