nieuws

Winnaars landelijke beroepenwedstrijd ICT en Secretarieel

Geen categorie

Afgelopen zaterdag werden de mbo-leerlingen bekend die zich de beste Directiesecretaresse/ Managementassistent en de beste ICT/netwerkbeheerder en Applicatieontwikkelaar van Nederland mogen noemen. Op 15, 16 en 17 maart deden ze mee aan de landelijke beroepenwedstrijden voor ICT en secretarieel in Ahoy Rotterdam tijdens beroepenevenement Skills Masters.

Afgelopen zaterdag werden de mbo-leerlingen bekend die zich de beste Directiesecretaresse/ Managementassistent en de beste ICT/netwerkbeheerder en Applicatieontwikkelaar van Nederland mogen noemen. Op 15, 16 en 17 maart deden ze mee aan de landelijke beroepenwedstrijden voor ICT en secretarieel in Ahoy Rotterdam tijdens beroepenevenement Skills Masters.

Het team met daarin Tamara van Veen (leerling Directiesecretaresse/Managementassistent aan ROC ASA Almere) eindigde bovenaan tijdens de wedstrijd Team Office ICT and Application Development. De drie winnaars van Skills Masters mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Ze gaan op uitnodiging van Finland naar het open nationale kampioenschap daar.

Mbo-scholen
Vijf teams, bestaande uit vijf directiesecretaressen/managementassistenten en voor ICT vijf netwerkbeheerders en vijf applicatieontwikkelaars, streden de afgelopen drie dagen op de landelijke beroepenwedstrijd Skills Masters in Rotterdam om de Nederlandse titel. De deelnemers waren de besten tijdens eerdere selectiedagen op verschillende mbo-scholen in Nederland.

Jury
Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moesten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Ondanks het teamverband beoordeelde de jury de kandidaten individueel. Ze moesten laten zien dat ze nieuwe technieken in hun vakgebied onder de knie hebben. Ze combineerden tijdens de opdrachten social media, cloud computing, projectmanagement & ICT.

Mooi aanbod bedrijfsleven voor winnaars
Het winnende team mag naar Finland. Daarnaast waren er prijzen voor de leerlingen die individueel als hoogste scoorden. Ook hier vielen Tom Droste en Tamara van Veen in de prijzen. 

ECABO
ECABO organiseerde de beroepenwedstrijden. Deelnemers zijn leerlingen in het derde of vierde jaar van de opleiding als Directiesecretaresse/Managementassistent, Applicatieontwikkelaar en ICT-netwerkbeheerder. ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders.

Alles over de beroepenwedstrijden is te volgen via www.ecabo.nl/skills.   

Reageer op dit artikel