nieuws

Aantrekkelijkste werkgevers van Nederland: KLM en LUMC

Geen categorie

KLM en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben de Randstad Awards 2012 voor de aantrekkelijkste werkgever van Nederland gewonnen. Dit in respectievelijk de categorieën profit en non-profit. Lees verder voor de top 3.

KLM en Leids Universitair Medisch Centrum hebben de Randstad Awards 2012 voor de aantrekkelijkste werkgever van Nederland gewonnen (LUMC). Dit in respectievelijk de categorieën profit en non-profit. Vorig jaar sleepten beide organisaties de Awards ook al in de wacht. De Awards zijn toegekend op basis van de uitkomsten van een Employer Branding-onderzoek van Randstad onder 12.000 mannen en vrouwen (18 tot 65 jaar) naar de ‘aantrekkelijkste werkgever’ van Nederland.

De top 3 van organisaties in de profitsector:
1. KLM
2. Luchthaven Schiphol
3. Tui

En in de non-profitsector:
1. LUMC
2. Antonius Ziekenhuis
3. TNO

Relatief
In tegenstelling tot andere ‘aantrekkelijkheids’-onderzoeken waarbij wordt gekeken naar de absolute aantrekkelijkheid van een organisatie (’zou u voor deze organisatie willen werken?’), hebben KLM en LUMC hun Award verdiend op basis van hun relatieve aantrekkelijkheid. Dit houdt in dat mensen hebben aangegeven een organisatie (goed) te kennen én voor deze organisatie te willen werken.

Aantrekkelijkheid verbeteren
Daarnaast konden de respondenten aangeven welke aspecten van belang zijn bij het kiezen van een werkgever. Met de uitkomsten wordt duidelijk wat je als organisatie kunt verbeteren om aantrekkelijk te zijn voor werknemers. Dit helpt de ‘employer branding’, de aantrekkelijkheid van het werkgeversmerk, te verbeteren.

Keuze voor werkgever
De uitkomsten laten zien dat leeftijd, geslacht, familiesituatie, opleiding, maar ook de sector waarin men werkt een rol speelt bij de keuze van een werkgever. Zo vindt 81% van de werkenden in de zorg een aangename werksfeer het meest belangrijk. In de financiële sector is dat ‘slechts’ 60%.
Het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn het belangrijkst (73%) in de publieke sector. Deze zijn minder belangrijk in het onderwijs (63%). In die sector vindt de helft van alle werkenden een goede balans tussen privéleven en werk juist het allerbelangrijkste aspect. Dat geldt in zijn algemeenheid ook voor oudere werknemers.
Lager opgeleiden vinden op hun beurt een goede bereikbaarheid, werkzekerheid op de langere termijn en een financieel gezonde werkgever juist belangrijk. Minst belangrijke aspecten voor alle respondenten bij de keuze van een werkgever zijn diversiteitsbeleid, de nieuwste technologieën (innovatief) en internationale loopbaanmogelijkheden.

De zorg blijft volgens de respondenten de aantrekkelijkste sector om in te werken, gevolgd door de sector chemie en de publieke sector. Minst aantrekkelijke sector is de energiesector.

Bron: Randstad

Reageer op dit artikel