nieuws

Onduidelijkheid over reiskostenvergoeding

Geen categorie

Twee derde van de werknemers weet nog niet hoeveel ze er op achteruitgaan als de onbelaste reiskostenvergoeding volgend jaar komt te vervallen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het economisch bureau van ING

Twee derde van de werknemers weet nog niet hoeveel ze erop achteruitgaan als de onbelaste reiskostenvergoeding volgend jaar komt te vervallen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het economisch bureau van ING.

Een op de negen (11 procent) ondervraagden gaat er volgens de onderzoekers in 2013 vaker door thuiswerken. De helft van de ondervraagden vindt dat de overheid moet meebetalen aan het woon- werkverkeer.

Volgend jaar vervalt de onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent per kilomeer die werkgevers belastingvrij mogen vergoeden. Straks houden werknemers netto minder over, tenzij de werkgever de vergoeding verhoogt, alsdus ING.

Werknemers kunnen volgens de economen een schatting maken hoeveel ze erop achteruitgaan door het bedrag aan onbelaste reiskostenvergoeding op de loonstook te verminderen met hun hoogste belastingtarief.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel