nieuws

Zakenreis regelen? Zo kun je besparen

Geen categorie

Als jij degene bent die een zakenreis regelt, of laat regelen door een bureau, let je zeker ook op de kosten, zeker in deze krappe tijden. Hier volgt een goede bespaartip.

Uit onderzoek dat BCD Travel deed, blijkt namelijk dat congressen en seminars de meest genoemde reden zijn om op zakenreis te gaan. Omdat data voor dit soort trips meestal ruim op voorhand bekend zijn, kan er flink geld bespaard worden op vlieg- en hotelkosten door op voorhand te boeken.

Zakenreizigers gaan vooral op reis voor:

–       congressen en seminars (32,7%);
–       meetings met buitenlandse collega’s (29,3%);
–       meetings met zakenpartners van andere bedrijven (17,1%);
–       meetings met prospects (10,8%).

Flinke besparing
Ruim 60% van de zakenreizen kan dus al geruime tijd op voorhand gepland én geboekt worden. Dankzij een goed zakenreismanagement, waarin onder andere vroeg boeken opgenomen is, kunnen bedrijven het kostenplaatje voor vliegtuigtickets flink naar beneden halen. ‘Vliegtuigtickets zijn gemiddeld genomen een kleine zes maanden voor de afreisdatum het goedkoopst, en ook bij hotels kan heel wat bespaard worden door snel te boeken,’ zegt Diederik Banken, Vice President Commercial Belgium, The Netherlands & Luxembourg bij BCD Travel.

Reageer op dit artikel