nieuws

Geluidsoverlast in de kantoortuin; de redding is nabij

Geen categorie

Invloedsfactoren geluidsoverlast

De afmetingen van de ruimte (inclusief plafondhoogte) zijn natuurlijk ook van belang. Bij kantoren kan de akoestiek (en hinder) worden beïnvloed door de juiste plaats van individuele en groepswerkplekken. Maar ook door kantoormeubelen, achtergrondgeluid (ventilatiesystemen, radio), door afscherming van apparatuur en door materiaalkeuze.

NEN-EN-ISO 3382-3 gaat over alle grote en middelgrote kantoortuinen en vergelijkbare ruimten. Met deze norm kan bijvoorbeeld de facility manager in jouw bedrijf aan de slag en eisen aan het geluid stellen en vergelijken met andere situaties. De norm daarnaast ook interessant voor gebouwbeheerders, ontwerpers en kantoorinrichters.

 

Reageer op dit artikel