nieuws

De opmars van de tablet

Geen categorie

Een tablet… wie heeft er geen? De opmars van het apparaat blijkt welhaast niet te stuiten. Zo werden het afgelopen kwartaal wereldwijd bijna 25 miljoen apparaten verscheept. En niet alleen voor privégebruik. Ook op kantoor wordt het ondertussen een onmisbaar ‘hebbeding’.

Een tablet… wie heeft er geen? De opmars van het apparaat blijkt welhaast niet te stuiten. Zo werden het afgelopen kwartaal wereldwijd bijna 25 miljoen apparaten verscheept. En niet alleen voor privégebruik. Ook op kantoor wordt het ondertussen een onmisbaar ‘hebbeding’ als het gaat om efficiënt, mobiel en papierloos werken. 

Uit onderzoek van IDC blijkt dat Apple met een marktaandeel van 68,2 procent nog steeds de ‘koning van de tablets’ is. De lancering van de nieuwe iPad in maart van dit jaar heeft het bedrijf dan ook geen windeieren gelegd. Zo werden in het tweede kwartaal met 17 miljoen stuks meer iPads dan ooit verscheept.

Op de tweede plaats komt concurrent Samsung. Het bedrijf verscheepte bijna 2,4 miljoen tablets in het tweede kwartaal, tegen bijna 1,1 miljoen tablets een jaar eerder. Later dit jaar wordt nog meer concurrentie verwacht van tablets die werken op Microsoft Windows 8 en Windows RT.

Bron: IDC

Reageer op dit artikel