nieuws

Meertaligheid steeds belangrijker voor carrière

Geen categorie

Meertaligheid wordt steeds belangrijker om binnen ondernemingen carrière te maken. Twee jaar geleden was bij 10 procent van de bedrijven meertaligheid een vereiste. Anno 2012 verwacht 14 procent van de ondernemingen dat kandidaten voor functies op managementniveau een aardig woordje over de grens spreken. En dan hebben zij het niet alleen over de Engelse taal.

Meertaligheid wordt steeds belangrijker om binnen ondernemingen carrière te maken. Twee jaar geleden was bij 10 procent van de bedrijven meertaligheid een vereiste. Anno 2012 verwacht 14 procent van de ondernemingen dat kandidaten voor functies op managementniveau een aardig woordje over de grens spreken. En dan hebben zij het niet alleen over de Engelse taal.

Dat is de conclusie van een onderzoek van AMA Enterprise bij duizend bedrijven wereldwijd. De onderzoekers constateerden daarnaast dat 23 procent van de ondernemingen hun medewerkers reeds van taaltrainingen voorziet, terwijl dat twee jaar geleden nog maar bij 10 procent het geval was.

Op dit moment wordt Engels nog altijd beschouwd als de belangrijkste taal in de wereldwijde zakelijke wereld, maar bedrijven realiseren zich steeds vaker dat een gedegen kennis van de Engelse taal alleen, niet meer voldoende is.

Tóch zegt nog altijd 23 procent van de bedrijven geen enkele meertaligheid van medewerkers te vereisen, laat staan dat zij voorzien in een opleiding daartoe. Dan is er nog de categorie bedrijven (4 procent) die het belang van talenkennis voor hun medewerkers wel inziet en het hun zelfs aanraadt, maar de realisatie daarvan op het bordje van de medewerkers legt. Met andere woorden: zonder daarvoor zelf op bedrijfsniveau inspanningen voor te verrichten.

Reageer op dit artikel