nieuws

Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars

Geen categorie

Een waarheid als een koe. Veel organisaties weten de verschillen wel te waarderen; waarin de een te kort schiet, vult de ander aan. Toch is een mannelijke opstelling voor vrouwen (soms) nooit weg, zéker niet op de werkvloer. Zeven tips hoe je je ‘mannetje’ staat op de werkvloer zonder voor kenau of manwijf te worden aangezien.

Een waarheid als een koe. Veel organisaties weten de verschillen wel te waarderen; waarin de een te kort schiet, vult de ander aan. Toch is een mannelijke opstelling voor vrouwen (soms) nooit weg, zéker niet op de werkvloer. Zeven tips hoe je je ‘mannetje’ staat op de werkvloer zonder voor kenau of manwijf te worden aangezien.

1.       Geef argumenten in plaats van excuses
Vrouwen houden de relatie graag goed, hoe groot dat cliché ook is. Het gevolg kan zijn dat je kritiek van je baas ervaart als een bedreiging van de relatie. Je gaat dan razendsnel excuses bedenken. Niet doen! Geef gewoon een goed argument voor je gedrag of handelwijze en zeg geen ‘sorry’ als dat niet echt nodig is.

2.       Stel je niet onderdanig op
Een foutje kan iedereen overkomen, en een keertje aan de late kant met iets zijn ook. Dat is geen reden om onderdanig gedrag te gaan vertonen.

3.       Vraag om duidelijkheid, neem niks aan
Je wilt niet ‘lastig’ zijn. Vraag je af of dat reëel is. Hoe zou jij het vinden als iemand bij jou om duidelijkheid vraagt? Toch ook heel vanzelfsprekend?

4.       Focus op het werk, niet op de baas
Soms vermoed je een wereld aan gevoelens bij je baas als hij of zij kritisch is. Maar vaak is er niet zo veel aan de hand. Inzoomen op de toon van zijn kritiek is niet altijd handig en kan ergernis oproepen. Je baas wil vooral duidelijkheid.

5.       Zeg gewoon wat je wilt/kunt
Probeer zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op een vraag. Zonder bijgedachten, zonder angst voor wat er mogelijk zou kunnen gebeuren.

6.       Laat je niet met een kluitje in het riet sturen
Je baas heeft het recht kritiek te uiten, jij hebt precies hetzelfde recht.

7.       Hou op met sorry zeggen
Zeg geen sorry als het niet hoeft. Meestal verwacht je baas dit ook niet. Hij of zij verwacht wél een duidelijk antwoord, ongeacht wat dat antwoord is.

Onthoud één gouden regel: richt je meer op de inhoud dan op de realrtie!

Reageer op dit artikel