nieuws

Ben jij de virtuele assistent van 2012?

Geen categorie

De virtuele assistent was al jaren in opkomst, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vak. Ben jij een VA, of ken je er één? Lees dan vooral door. Wie weet verdien jij een Moneypenny Award, en mag je jezelf VA 2012 noemen.

De virtuele assistent was al jaren in opkomst, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vak. Ben jij een VA, of ken je er één? Lees dan vooral door. Wie weet verdien jij een Moneypenny Award, en mag je jezelf VA 2012 noemen.

Wat is een VA?
Een virtuele assistent: een assistent die de werkzaamheden op afstand verricht voor een opdrachtgever, variërend van een volwaardige secretaressefunctie tot taakgerichte opdrachten, zoals het beantwoorden van e-mail, agendabeheer, organiseren van vergaderingen, uittypen van geluidsbestanden of het onderhouden van social media.

Vaardigheden
Dit werken op afstand vereist speciale competenties: perfecte communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en initiatief. Natuurlijk moet een VA ook al het gereedschap tot in de puntjes beheersen om op afstand te kunnen werken én ze moet zichzelf zichtbaar weten te maken.  

Prijs
Zo’n uitdagend vak verdient een prijs, vindt oprichter Marianne Sturman van payrollbureau voor VA’s Moneypenny. Haar bedrijf is inmiddels uitgegroeid van pionier in flexibel werken tot expert op het gebied van Het Nieuwe Werken. Ze is ervan overtuigd dat flexibele arbeidsoplossingen en het loslaten van het aloude principe ‘werken op kantoor op vaste tijden’ ongekende kansen bieden voor het vergroten van de arbeidsparticipatie. 
Nomineren kan tot en met  vrijdag 5 oktober 2012. Daarna mag het publiek stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen dingt mee naar de award. De jury kiest daarnaast nog twee finalisten uit de nominaties. De hoofdprijs: een weekend lang een Porsche Panamera.

Meer informatie over de wedstrijd: Moneypenny.nl

Lees meer over de opkomst van de VA in het loopbaannummer van Management Support: juni 2012.

Reageer op dit artikel