nieuws

Zoektocht naar het nieuwe Van Dale Woord van het Jaar 2012 gestart

Geen categorie

De zoektocht naar hét Van Dale Woord van het Jaar 2012 is gestart. Wat vinden gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste woord van 2012? Van Dale roept iedereen op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen.

De zoektocht naar hét Van Dale Woord van het Jaar 2012 is gestart. Wat vinden gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste woord van 2012? Van Dale roept iedereen op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen.

De ingezonden woorden moeten zijn ontstaan in 2012. Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale shortlists in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Daarnaast maakt Van Dale een shortlist van tien woorden die door Van Dale zelf worden genomineerd. Er kan gestemd worden van 27 november t/m 17 december. Op dinsdag 18 december 2012 worden de winnende woorden bekendgemaakt.

Nieuwe woorden insturen kan t/m 26 november 2012 op www.woordvanhetjaar.nl.

 

Reageer op dit artikel