nieuws

Top 5 valkuilen bij zakenreis

Geen categorie

Veel zakenreizigers onderschatten het regelen van een zakenreis. Zij gaan slecht voorbereid op pad en worden onnodig geconfronteerd met nare verrassingen. 

Veel zakenreizigers onderschatten het regelen van een zakenreis. Zij gaan slecht voorbereid op pad en worden onnodig geconfronteerd met nare verrassingen. 

Dit stelt Manon Luiting, hoofd accountmanagement bij VCK Travel.

Veel zakenreizgers boeken zelf hun reis of laten dit doen door de secretaresse. Er worden tickets geboekt bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, om zo goedkoop mogelijk te vliegen met een overstap.

Luiting: ‘Veel mensen weten niet dat de zakenreiziger bij vertraging geen recht heeft op restitutie of een vervangende vlucht als de tickets bij verschillende maatschappijen zijn geboekt. Dit leidt tot hoge extra kosten.’ Daarnaast gaan veel werknemers met een standaard reisverzekering op zakenreis, terwijl hiervoor een speciale reisverzekering nodig is. Zakenreizigers zijn hierdoor niet voldoende gedekt wanneer medische kosten worden gemaakt.

Ook ontbreekt vaak de juiste informatie over de reisbestemming of heeft men niet het juiste visum of geldig paspoort, waardoor de reis al bij de incheckbalie eindigt. 

De secretaresse of reiziger zelf kan nare verrassingen voorkomen en de meest gemaakte fouten omzeilen. Volgens Luiting moet de zakenreiziger zorgen dat hij beter voorbereid op reis gaat door de juiste informatie op te vragen. Instanties zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken, de luchtvaartmaatschappij en de verzekeraar geven informatie over de reisbestemmingen. Daarnaast moet de reiziger tijdig beginnen met het plannen van de reis om alle reisdocumenten tijdig in orde te krijgen.

Manon Luiting stelde de volgende top 5 valkuilen samen:

1. Verkeerde of geen reisverzekering

2. Tickets met verkeerde naam

3. Verlopen paspoort

4. Geen geldig visum voor reisbestemming

5. Geen inentingen

Reageer op dit artikel