vraag & antwoord

Bestaan er richtlijnen voor het opbergen van documenten in dossiers.

Geen categorie

Je kunt je mappen indelen op verschillende manieren. Er zijn geen regels voor, het hangt af van de aard van de archiefstukken en van de mogelijkheden voor opbergen. Je kunt je documenten indelen op de volgende manieren: Numeriek: op het inschrijfnummer die je een poststuk geeft, bijvoorbeeld facturen. Chronologisch: dit is alleen mogelijk bij stukken […]

Je kunt je mappen indelen op verschillende manieren. Er zijn geen regels voor, het hangt af van de aard van de archiefstukken en van de mogelijkheden voor opbergen. Je kunt je documenten indelen op de volgende manieren:

  • Numeriek: op het inschrijfnummer die je een poststuk geeft, bijvoorbeeld facturen.
  • Chronologisch: dit is alleen mogelijk bij stukken met datum; in ordners doe je het jongste document bovenop.
  • Alfabetisch: op eigennaam, plaatsnaam, titel enzovoort.
  • Systematisch: dit gaat uit van de inhoud van een document, bijvoorbeeld door de onderwerpen die in de archiefstukken voorkomen te classificeren.

Reageer op dit artikel