vraag & antwoord

Wat is het verschil tussen een DMS en een elektronisch archief?

Geen categorie

Het Document Management Systeem (DMS) is gericht op de documenten waar je mee werkt. In de digitale documenten die je in dit systeem opslaat, kun je werken en wijzigingen maken (dynamisch archief). Een elektronisch archief heeft meer een bewaarfunctie (statisch archief). De documenten waarin niet meer wordt gewerkt of gewijzigd, sla je daarin op.

Het Document Management Systeem (DMS) is gericht op de documenten waar je mee werkt. In de digitale documenten die je in dit systeem opslaat, kun je werken en wijzigingen maken (dynamisch archief). Een elektronisch archief heeft meer een bewaarfunctie (statisch archief). De documenten waarin niet meer wordt gewerkt of gewijzigd, sla je daarin op.

Reageer op dit artikel