vraag & antwoord

Een beroepsvereniging; wat is dat?

Geen categorie

Een beroepsvereniging behartigt de belangen van de leden. Deze leden zijn individuele beroepsuitoefenaars. Een beroepsvereniging streeft deskundigheidsbevordering na, geeft voorlichting en zorgt voor mogelijkheden tot onderlinge kennisuitwisseling. Er zijn honderden beroepsverenigingen, zoals bijvoorbeeld: de V&VN: Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland de FMG: beroepsvereniging voor Facilitair Managers in de Gezondheidszorg en zorginstellingen het Secretaresse Netwerk: landelijke vereniging […]

Een beroepsvereniging behartigt de belangen van de leden. Deze leden zijn individuele beroepsuitoefenaars. Een beroepsvereniging streeft deskundigheidsbevordering na, geeft voorlichting en zorgt voor mogelijkheden tot onderlinge kennisuitwisseling. Er zijn honderden beroepsverenigingen, zoals bijvoorbeeld:

  • de V&VN: Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
  • de FMG: beroepsvereniging voor Facilitair Managers in de Gezondheidszorg en zorginstellingen
  • het Secretaresse Netwerk: landelijke vereniging voor secretaresses van alle niveaus
  • Reageer op dit artikel