vraag & antwoord

Hoe zijn de onkostenvergoedingen geregeld voor een cliëntenraad?

Geen categorie

Er zijn geen richtlijnen voor het budget van de cliëntenraad of voor onkostenvergoedingen en vacatiegelden. De Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen geeft alleen aan dat de zorgaanbieder materiële middelen beschikbaar moet stellen zodat de cliëntenraad zijn werk kan doen. De activiteiten die de cliëntenraad voor een bepaald jaar in zijn werkplan opneemt, bepalen welke posten en […]

Er zijn geen richtlijnen voor het budget van de cliëntenraad of voor onkostenvergoedingen en vacatiegelden. De Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen geeft alleen aan dat de zorgaanbieder materiële middelen beschikbaar moet stellen zodat de cliëntenraad zijn werk kan doen.

De activiteiten die de cliëntenraad voor een bepaald jaar in zijn werkplan opneemt, bepalen welke posten en bijbehorende bedragen men op de begroting zet. Aan de hand daarvan wordt in overleg tussen cliëntenraad en zorgaanbieder de hoogte van het budget vastgesteld.

Reageer op dit artikel