vraag & antwoord

<strong>Nationaal Hitteplan: wanneer?</strong>

Geen categorie

Het is inmiddels geen punt van discussie meer dat het klimaat langzaam maar zeker aan het veranderen is. Hittegolven zijn daardoor in de toekomst eerder regel dan uitzondering. Daarom hebben GGD-Nederland, RIVM, GHOR Nederland, ActiZ, het Nederlandse Rode Kruis, het KNMI onder regie van het ministerie van VWS in 2007 het Nationaal Hitteplan opgesteld. Bij […]

Het is inmiddels geen punt van discussie meer dat het klimaat langzaam maar zeker aan het veranderen is. Hittegolven zijn daardoor in de toekomst eerder regel dan uitzondering. Daarom hebben GGD-Nederland, RIVM, GHOR Nederland, ActiZ, het Nederlandse Rode Kruis, het KNMI onder regie van het ministerie van VWS in 2007 het Nationaal Hitteplan opgesteld.

Bij minimaal vier dagen op rij met temperaturen van 27 graden of meer stelt het RIVM het Nationaal Hitteplan in werking.

Algemene info: RIVM
Rechtstreeks naar het hitteplan

Reageer op dit artikel