vraag & antwoord

<strong>Onderbezetting zorg tijdens zomer 2010?</strong>

Geen categorie

Beroepsorganisatie NU’91 heeft op 21 juli 2010 weer een meldpunt gestart om onderbezetting in de zorg in kaart te brengen. Volgens NU’91 zijn er soms schrijnende situaties tijdens de zomer. Verplegers die op vakantie gaan, worden vaak niet vervangen of er worden laagopgeleide of onervaren krachten ingezet. De druk op de vaste medewerkers neemt hierdoor […]

Beroepsorganisatie NU’91 heeft op 21 juli 2010 weer een meldpunt gestart om onderbezetting in de zorg in kaart te brengen. Volgens NU’91 zijn er soms schrijnende situaties tijdens de zomer. Verplegers die op vakantie gaan, worden vaak niet vervangen of er worden laagopgeleide of onervaren krachten ingezet.

De druk op de vaste medewerkers neemt hierdoor enorm toe. Omdat het niet is gelukt om afspraken te maken tussen werkgevers en werknemers, wil NU’91 het probleem ook dit jaar in kaart brengen. Het online NU Meldpunt onderbezetting zorg staat tijdens de zomerperiode open voor verpleegkundigen en verzorgenden. In 2009 kreeg NU’91 ruim duizend meldingen binnen.

NU’91 vraagt  aan verpleegkundigen en verzorgenden te melden hoe de bezetting op de afdeling of in de instelling dit jaar is geregeld tijdens de zomerperiode. Is de bezetting dit jaar goed, of moet er nog steeds met minder of onervaren personeel dezelfde zorg verleend worden? Dan wordt de stand van zaken zichtbaar. NU’91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is weer in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie.

Bron: NU’91

Reageer op dit artikel