vraag & antwoord

<strong>Topklinische en topreferente zorg: wat is het verschil?</strong>

Geen categorie

Topklinische zorg Dit is hooggespecialiseerde zorg, waar zeer specialistische kennis en apparatuur voor nodig is en die alleen wordt geleverd door een beperkt aantal ziekenhuizen dat daar een erkenning voor heeft vanuit de Wet bijzondere medische verrichtingen (Wbmv). Het gaat bijvoorbeeld om IVF, hartchirurgie, neurochirurgie en orgaantransplantatie. Topreferente zorg Dit is zeer specialistische zorg voor […]

Topklinische zorg

Dit is hooggespecialiseerde zorg, waar zeer specialistische kennis en apparatuur voor nodig is en die alleen wordt geleverd door een beperkt aantal ziekenhuizen dat daar een erkenning voor heeft vanuit de Wet bijzondere medische verrichtingen (Wbmv). Het gaat bijvoorbeeld om IVF, hartchirurgie, neurochirurgie en orgaantransplantatie.

Topreferente zorg

Dit is zeer specialistische zorg voor patiënten voor wie in beginsel geen doorverwijzing mogelijk is. Topreferente zorg wordt alleen in universitaire medische centra, enkele topklinische ziekenhuizen en kankercentra geboden. Het gaat hierbij gaat om patiënten die zeldzame of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Reageer op dit artikel