Teamleider van het secretariaat

Als teamleider of coördinator van het secretariaat ben je gesprekspartner voor het management en coach je je team naar een soepele samenwerking. Daarnaast ga je voor een hoge kwaliteit van je eigen ondersteunende taken. Wil je zelfverzekerder in je rol staan en in korte tijd groeien in je functie? Neem dan deel aan de training Teamleider van het secretariaat. Meer dan 200 teamleiders en coördinatoren gingen je al voor de afgelopen jaren en naar volle tevredenheid.

Tijdens deze driedaagse klassikale training leer je de basisprincipes van leidinggeven anno nu. Je leert hoe je dicht bij jezelf blijft, terwijl je je verschillende rollen krachtig uitvoert. Je leert betrokken te zijn en tegelijk zakelijk te blijven. Je geeft waar nodig feedback en leert hoe je op een coachende manier anderen tot bloei laat komen. We onderzoeken met wie jij kunt sparren en hoe je je energie op orde houdt. Ook besteden we veel aandacht aan jouw praktijkvragen. We delen voortdurend kennis en ervaring, waardoor je veel van je medecursisten leert.

Na deze opleiding

  • Geef jij overtuigend leiding of sturing aan het secretariaat
  • Weet je de juiste toon te treffen bij verschillende personen
  • Coach je collega’s naar een hoger plan
  • Kun je inschatten welke leiderschapsstijl past bij welke medewerker en taak
  • Spreek je teamleden aan door vragen te stellen, feiten te benoemen, mee te laten bedenken en vervolgafspraken te maken
  • Kun je goed duidelijk maken wat de toegevoegde waarde is van het secretariaat binnen jouw organisatie