artikel

10 tips om de feestmaand leuk te houden

Plannen en organiseren

Cadeaus kopen, borrels regelen, het kantoor in de kerstsfeer brengen, nog snel alle werkzaamheden afronden voor de vakantie begint… Hoe overleef je de drukke decembermaand en houd je het nog een beetje leuk op je werk?

10 tips om de feestmaand leuk te houden

1. Leg de lat niet te hoog. Je kun niet én het archiefsysteem reorganiseren, én het kerstfeest tot in de puntjes regelen én alvast tien complexe vergaderschema’s voor 2017 voorbereiden. Pffff…

2. Trek een duidelijke streep in je actielijst. Wat ga je doen vóór de feestdagen en wat daarna?

3. Besteed zoveel mogelijk dingen uit. Beter een half uur op de website van de supermarkt alles in je virtuele mandje gegooid, dan met klotsende oksels de hapjes voor de kerstborrel in je kar gooien.

4. Breng samen het kantoor in kerstsfeer. Dat hoeft echt niet alleen jouw taak te zijn! Inspiratie genoeg op Pinterest – bijvoorbeeld https://nl.pinterest.com/christmaholic/

5. Kom, desnoods undercover, één dag tijdens je vakantie terug. Gebruik die dag om flink te mesten (digitaal of papier, liefst beide) of je werkplek anders in te richten… Alles wat normaal sneuvelt in de waan van de dag.

6. Check welke acties je niet mág vergeten. Facturen die per se nog in 2016 moeten worden verstuurd (of betaald). Wettelijke deadlines voor formulieren of dossiers… Zet ze GROOT in je agenda.

7. Check ieders beschikbaarheid en bereikbaarheid. Wat zijn ieders vakantiedagen? Welke afdeling wordt door wie bemand en wie is wel of niet bereikbaar telefonisch?

8. Gooi je lijstje met goede voornemens weg. Die zijn het hele jaar door houdbaar, dus waarom zou je het jezelf in januari – als je volgegeten en moe bent – moeilijk maken?

9. Laat collega’s een wens doen. Wat zouden zij in het nieuwe jaar graag anders zien? Laat ze dat op papier zetten (anoniem) en in een doosje doen. Bespreek het tijdens de laatste teamvergadering.

10. Neem iets lekkers mee voor bij het laatste teamoverleg. De feestdagen brengen genoeg calorieën, deze kunnen er ook nog wel bij!

Reageer op dit artikel