blog

Zelfs als hij er níet is…!

Plannen en organiseren

Als PA van de CEO van een internationaal bedrijf maak ik heel wat mee. Het leuke aan mijn vak vind ik de diversiteit van de werkzaamheden… geen dag is hetzelfde!

Zelfs als hij er níet is…!

Ik word wakker van mijn telefoon: er komen Whatsappjes binnen… Ik kijk op de klok. Kwart over zes… Pfff hij is wakker. Snel typ ik een duimpje terug om te laten weten dat ik het wel zal regelen.

Anderhalf uur later stap ik uit de lift van ons kantoor en bedenk me dat ik eens een bordje moet laten maken met de tekst “Kun je het even op de mail zetten?” Want de verzoeken vliegen me namelijk van alle kanten langs de oren. Mijn antwoord is steeds: “Ik regel het wel!”
Snel loop ik door naar mijn bureau in de hoop even geen collega’s meer tegen te komen. Eerst koffie pakken.

Mijn baas John is vandaag op reis, maar heeft zijn sporen op mijn bureau achtergelaten: verfrommelde visa-bonnetjes, hotelafrekeningen, visitekaartjes en gele post-its met gekrabbel erop.

Ik open mijn mailbox en ik scrol vlug door de mailtjes om te filteren wat urgent is en wat ik later kan oppakken. Eerst John. John moet vandaag terug met een vlucht en ik wil de beste stoel in het vliegtuig, want dat vindt hij fijn. Dus ik zit startklaar op het moment dat de incheck opengaat. Hebbes! Een stoel op de exitrow aan het gangpad. Volgende keer toch maar weer een luchtvaartmaatschappij waar ik vooraf de stoel kan boeken.

Ik wil hem net zijn boarding pass mailen, maar nét voordat ik op verzenden klik, schiet me te binnen dat John liever zijn pass op zijn hotelkamer geprint klaar wil hebben. Geen probleem. Ik stuur een e-mail naar de receptie van het hotel waar hij verblijft met het verzoek om de bijlage te printen en klaar te leggen op zijn kamer. Ook bestel ik een taxi en ik spreek een belmoment af om nog wat zaken te bespreken.

De dag vliegt voorbij en na de nodige goocheltrucs in de agenda om alle verzoeken weg te werken, merk ik opeens dat John wifi heeft gekocht in het vliegtuig… Hij is gewoon online! De e-mailtjes vliegen om mijn oren. Misschien moet ik de volgende keer ook eens naar een luchtvaartmaatschappij kijken die geen wifi aan boord heeft?

Na een lange dag tuf ik naar huis en voordat ik de sleutel in de voordeur kan steken gaat de telefoon: John. Hij heeft zijn tablet vergeten in het vliegtuig. Of ik dit even kan regelen. Natuurlijk. Dat doe ik ‘even’.

“En, hoe was het vandaag op kantoor?” vraagt mijn man. “John is op reis toch? Het was zeker lekker rustig?” Ik glimlach naar manlief en zeg: “Zelfs als John niet op kantoor is, is hij op kantoor.”

Auteur

Celia van Roosendaal | PA van CEO

Als PA van de CEO van een internationaal bedrijf maak ik heel wat mee. Het leuke aan mijn vak vind ik de diversiteit van de werkzaamheden; geen dag is hetzelfde! Daarnaast geniet ik van de uitdaging om alle vragen en verzoeken op te lossen met de nodige creativiteit. Als PA werk ik niet alleen nauw samen met mijn manager – we hebben een goede klik – maar ik ben ook een spil in de organisatie: ik moet van alles op de hoogte zijn en wil op alle niveaus van de organisatie kunnen schakelen.

Reageer op dit artikel