checklist

6 nieuwe en handige apps

Plannen en organiseren

Ken jij onderstaande apps al? Ze zijn handig, besparen je een hoop tijd of zijn gewoon leuk om in de pauze door te bladeren. Een overzicht met zes nieuwe apps. 

6 nieuwe en handige apps

Settle Up | Android, iPhone, Windows Phone (Gratis)

Deel je vaak de kosten van bijvoorbeeld een lunch met collega’s of vrienden, dan is Settle Up een handige app om dit wat nauwkeuriger en eerlijker bij te houden. Je voert eenmalig de deelnemers in en geeft vervolgens consequent aan wie wat heeft betaald en voor wie. De app vertelt je hoe de schulden kunnen worden vereffend, waarbij het aantal transacties zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd.

Splitwise | Android, iPhone (Gratis)

Net als Settle Up helpt Splitwise je met het bijhouden van uitgaven met groepsleden en het vereffenen van schulden. Wel vereist Splitwise dat iedereen zelf een account aanmaakt. Een offline groep is niet mogelijk, maar iedereen heeft nu wel zicht op de financiën. Het invoeren van transacties gaat heel flexibel, onder meer door een zelf te kiezen verdeelsleutel.

Horizon 3 | iPhone (Gratis / €4,99 voor Pro)

Deze mooie nieuwe agenda-app valt vooral op door de slimme zoekfunctie, die overigens (net als de app zelf) nog wel alleen in het Engels is. Je geeft aan wat je zoekt, bijvoorbeeld ‘next free lunch’ of ‘next open Saturday’, en de app spoort de geschikte vrije momenten voor je op. Ook handig is dat de app het weerbericht voor je in de gaten houdt.

Sunrise Agenda | iPhone, iPad (Gratis)

De mooie agenda-app Sunrise, inmiddels eigendom van Microsoft, heeft de opvallende functie Meet geïntroduceerd. Dat is feitelijk een aangepast toetsenbord, waarmee je in een handomdraai beschikbare tijden kunt doorsturen naar bijvoorbeeld je collega. Na zijn of haar keuze wordt de afspraak automatisch in de agenda’s van beide personen gezet.

Happening |Android, iPhone, iPad (Gratis)

Groepsgesprekken in WhatsApp zijn best handig, maar wel snel onoverzichtelijk en functioneel beperkt. Happening is een leuk alternatief: maak een groep met collega’s of vrienden aan en gebruik naar believen extra functies zoals een gedeelde to-do, discussie, datumprikker, wie-betaalt-wat of eenvoudige games zoals een photo hunt.

Launcher | iPhone, iPad (Gratis / €3,99 voor Pro)

Met Launcher kun je het notificatiescherm op je iPhone en iPad handig uitbreiden met extra knoppen, met functies die je zelf kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld snel je favoriete apps starten, bepaalde contacten bellen, je favoriete websites openen of een routebeschrijving naar huis opvragen.

Meer handige apps?

Management Support heeft een speciale app-pagina. Per categorie hebben we een lijstje gemaakt met handige apps. Klik hier om de pagina te bekijken. 

Handige Apps voor het secretariaat [Workshop]

Reageer op dit artikel