nieuws

Beursplein 5 open voor evenementen

Plannen en organiseren

De beursvloer is bedoeld voor effecten- en optiehandelaren. Tenminste dat zou je denken. Maar sinds kort is het beursgebouw in Amsterdam aan het Beursplein 5 ook beschikbaar voor het houden van evenementen of vergaderingen. Dat is nog eens een originele locatie!

De beursvloer is bedoeld voor effecten- en optiehandelaren. Tenminste dat zou je denken. Maar sinds kort is het beursgebouw in Amsterdam aan het Beursplein 5 ook beschikbaar voor het houden van evenementen of vergaderingen. Dat is nog eens een originele locatie!

De beursvloer ken je waarschijnlijk vooral van de televisie. En dan met name de Amerikaanse beursvloer; veel schreeuwende mensen op elkaar en tientallen computerschermen. In Nederland gaat dat er allemaal wat rustiger aan toe.

Oud
Het beursgebouw in Amsterdam dateert al uit 1914. Bijna een eeuw lang werd er in het oude gebouw gehandeld in aandelen en obligaties. In december 2002 werd ook daar de computer geïntroduceerd. Hierdoor kwam de handelsvloer voor een deel leeg te staan en er ontstond ruimte voor andere activiteiten.

Nieuw leven
Er kwam er een ontmoetingscentrum voor de Nederlandse financiële wereld en nu werken er ongeveer honderd handelaren in het beursgebouw. Vanaf 2004 werd het gebouw opengesteld voor nieuwsgierige bezoekers. Ook is er een professionele organisatie opgezet voor het verhuren van vergader- en evenementenruimtes. Het unieke gebouw telt nu acht verschillende zalen, allemaal geschikt voor vergaderingen en evenementen. Er is geïnvesteerd in technische infrastructuur en er zijn contacten gelegd met cateraars. Aan een lekker hapje hoeft het dus ook niet te ontbreken.

Reageer op dit artikel