nieuws

Boeing start internetproject

Plannen en organiseren

Je manager zit al in het vliegtuig, maar heeft de laatste documenten voor de vergadering in het buitenland nog niet. Binnenkort kun je dan nog snel even de bestanden mailen, want vliegtuigbouwer Boeing maakt plannen om internetten in het vliegtuig mogelijk te maken.

Boeing is een systeem aan het ontwikkelen waarmee een vliegtuig internetverkeer kan ontvangen. De internetverbinding wordt tot stand gebracht door het gebruik van een geavanceerd satellietsysteem, servers, en speciale vliegtuigantennes. Tot voor kort was de technologie om zo’n aansluiting te realiseren in toestellen echter te kostbaar en moeilijk te hanteren. Boeing verwacht dat het systeem eind 2001 gebruiksklaar is.

Connexion, zoals het project heet, is voor Boeing een goede mogelijkheid om zich te mengen in de nieuwe economie. Volgens de Amerikanen is alleen al de markt van mobiele internetaansluitingen voor luchtvaart de komende tien jaar goed voor een omzet van 50 miljard dollar. Een uurtje online in de lucht moet 17,50 dollar gaan kosten.

Reageer op dit artikel