nieuws

Collectief vervoer

Plannen en organiseren

Waarom zou je het evenement pas laten beginnen bij aankomst op de locatie? Als je kiest voor collectief vervoer, heb je immers je doelgroep al vóór het evenement bij elkaar en begint het dus eerder!

Waarom zou je het evenement pas laten beginnen bij aankomst op de locatie? Als je kiest voor collectief vervoer, heb je immers je doelgroep al vóór het evenement bij elkaar en is het in feite al begonnen.

Je kunt ervoor kiezen om de mensen ‘van huis’ te halen, maar ook een verzamelpunt aan de rand van een drukke stad of in het midden van het land kan een startpunt zijn. Bovendien is samen reizen heel handig om van de ene locatie naar de andere te gaan.

VOORDELEN

Collectief vervoer heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de reis alvast een tipje van de sluier oplichten. Je kunt hiervoor een geënsceneerde video of een audio-opname laten maken. Als het gaat om een bedrijfsjubileum, kan er een video worden getoond van het verleden van het bedrijf en de directeur kan alvast een audio- of videospeech houden. Dat maakt de tongen los en de feestelijke bijeenkomst begint alvast te leven onder de deelnemers. Bovendien hoeft later het feest niet stilgelegd te worden voor een (vaak overbodige) toespraak.
Kennen de mensen elkaar nog niet (zo goed) dan is dit ook een goede gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Dat kan door middel van een kennismakingsspel, bijvoorbeeld aan de hand van markante punten onderweg. Je hoeft je gasten ook niet op een droogje te laten zitten. Vrijwel in elke vorm van collectief vervoer, of het nu een luxe touringcar is, een ludieke tram of een oud stoomschip, is het mogelijk eten en drinken te serveren.

PRAKTISCHE VRAGEN

Als je overweegt gebruik te maken van collectief vervoer moet je met de volgende praktische zaken rekening houden:

  • Zoek je een vervoermiddel dat alleen functioneel is of moet het ook extra cachet geven aan het geheel?
  • Gaat het bij dat extra cachet om iets ludieks of iets nostalgisch? Moet het ouderwets zijn of juist super de luxe?
  • Houd rekening met het jaargetijde: een open dubbeldekker is erg leuk, maar minder in de winter. En lever er wel altijd paraplu’s bij.
  • Denk aan de veiligheid en het comfort. Ouderen stellen hier weer andere eisen aan dan jongeren. Daarbij speelt natuurlijk ook de afstand die je gaat afleggen een belangrijke rol.
  • Denk ook aan de technische kanten van de zaak: dubbeldekkers kunnen net te hoog zijn om onder de toegangspoort door te kunnen en boten kunnen misschien niet helemaal ‘tot aan de deur komen’, omdat het water niet diep genoeg is.

Reageer op dit artikel