nieuws

Computer voor zakenreiziger

Plannen en organiseren

MyCall is momenteel bezig om op Europese hotelkamers en luchthavens laptops te plaatsten. Een eigen computer voor Internet- en e-mailgebruik meenemen, wordt voor zakenreizigers overbodig.

Een eigen computer voor Internet- en e-mailgebruik meenemen, wordt voor zakenreizigers overbodig. Op de startpagina van MyCall kan de reiziger lokale en andere re-levante informatie opzoeken. Het Nederlandse internetservicebedrijf heeft op diverse hotelkamers en op diverse vliegvelden eigen pc’s geplaatst met direct toegang tot de eigen startpagina. Zakenreizigers hoeven tijdens hun reis naar Europa niet meer te sjouwen met hun laptop of op zoek te gaan naar een internetcafé. En de verbindingsproblemen met inbellen zijn, volgens de exploitanten van Mycall, dankzij de startpagina ook verleden tijd.

MyCall wil eind 2000 in Nederland 1500 computers geplaatst hebben. Nu staan ze al onder ander in het Hilton en Pulitzer in Amsterdam, Des Indes Intercontinental in Den Haag, Grand Hotel Huis ter Duin, Carlton Hotels, Golden Tulip Hotels, Bilderberg Hotels en op het vliegveld Rotterdam. Tegen die tijd zullen ook in Duitsland, Engeland en België 3000 laptops geplaatst zijn.

De startpagina van MyCall geeft de zakenreiziger een ‘room with a view’. Het geeft namelijk toegang tot lokale informatie over eten, drinken, cultuur en uitgaansmogelijkheden. Maar er zijn ook internationale links voor reizen, routeplanning, chatten, nieuws, weer, beurs en E-commerce.

Reageer op dit artikel