nieuws

‘Dames & Heren’

Plannen en organiseren

Spreken in het openbaar is meer dan het voorlezen van een tekst of het toelichten van beelden. Iedereen kan het, maar bereid je goed voor, dan weet wat je doet.

Spreken in het openbaar is meer dan het voorlezen van een tekst of het toelichten van beelden. Iedereen kan het, maar bereid je goed voor en weet wat je doet.

ZENUWEN

Nog enkele uren en de vergadering begint waarin je je voorstel moet toelichten.
Nog enkele minuten en je krijgt het woord. Het zweet breekt je uit, je hart begint te bonken. Je weet zeker dat je er niets van terecht zult brengen. Toch is dat niet nodig. Een goede voorbereiding, de juiste vorm, je woordkeus en vooral zelfvertrouwen zullen ertoe leiden dat je presentatie prima verloopt.

Het boek ‘Dames & Heren’, bouwstenen voor een goede speech, lezing of presentatie, zet stapsgewijs uiteen hoe je tot een goede presentatie kunt komen. Vanaf de voorbereiding – nog drie maanden, drie weken, drie dagen, drie uren, drie minuten – tot aan de presentatie zelf en ook nog de handelingen daarna. Aparte hoofdstukken worden gewijd aan de rol van de voorzitter, de persoonlijke speech bij huwelijk, jubileum en begrafenis.

WEINIG TIJD

Het boek is geschreven voor mensen die weinig tijd hebben. Daarom wordt elk hoofdstuk afgesloten met do’s en dont’s, die een bondig overzicht geven van wat je in welke fase moet doen of juist laten.

INFORMATIE

‘Dames & Heren’, bouwstenen voor een goed speech, lezing of presentatie. Auteur Guus Rood. ISBN 90 14 063008

Reageer op dit artikel