nieuws

De kerk als evenementenlocatie

Plannen en organiseren

Op zoek naar een originele locatie? Zoek het eens in een kerk.

Het grote voordeel van een kerk is dat je een zee van ruimte hebt. Maar niet alle evenementen zijn geschikt om in een kerk plaats te laten vinden. Omdat kerken te maken hebben met religieuze beleving, is het verstandig zeer goed na te denken voor je besluit om het evenement in een kerk te laten plaatsvinden.

DE KERK ALS EVENEMENTENLOCATIE

Denk goed na voor je besluit om een evenement in de kerk te laten plaatsvinden. Je kunt er gemakkelijk mensen van een ander geloof of zeer vrome mensen mee voor het hoofd stoten. In ontwijde kerken speelt dit probleem minder, omdat de gewijde voorwerpen uit de kerk zijn weggehaald. Omdat kerken meestal in het centrum van de stad liggen is de bereikbaarheid nogal eens een probleem, zowel voor de leveranciers als voor de gasten.

VERENIGING

Enkele monumentale kerkgebouwen hebben zich verenigd in de Vereniging Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen (VBMK) in Nederland. Het gaat hierbij om de Aa-kerk en de Martinikerk in Groningen, de Hooglandse Kerk en de Pieterskerk in Leiden, de Grote- of Laurenskerk in Rotterdam, de Remonstrantse Gemeente in Utrecht, de Grote- of Laurenskerk in Weesp en de Grote of Sint Michaelskerk in Zwolle.

INFORMATIE
VBMK, Herengracht 474, 1017 CA in Amsterdam, tel. (020) 422 26 17, fax (020) 624 25 36, e-mail: vbmk@tip.nl Internetsite: www.tip.nl/users/vbmk

Reageer op dit artikel