nieuws

Eetgelegenheden om van te smullen

Plannen en organiseren

Voor elke gelegenheid is een geschikt restaurant. Gezellig, sjiek of zakelijk? En je wil wel eens wat anders. Alleen waar vind je ze?

Voor elke gelegenheid is een geschikt restaurant. Gezellig, sjiek, zakelijk. In het centrum of juist niet. En je wil wel eens wat anders. Alleen waar vind je ze?

BRUIKBARE RESTAURANTGIDSEN

Geschikte restaurants vinden is niet altijd zo makkelijk. Het aanbod is groot, maar welk restaurant voldoet aan je wensen? En een ander risico: maken ze waar wat ze zeggen. Stellen ze je niet teleur.
Enkele, uit wirwar van gidsen en websites, die je goed kunt gebruiken voor het uitkiezen van restaurants zijn:
Special Bite. Special Bite zoekt voor jou naar bijzondere restaurants in vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht. Met name moderne en trendy restaurants zijn geselecteerd. Naast een omschrijving van de redactie ook recensies van bezoekers. Veel zoekingangen, waarvan de laatste erg handige kan zijn als het even iets minder gaat: ‘Recession Restaurants’.
Guide Alliance. De Alliance Gastronomique Néerlandaise, een samenwerkingsverband van 38 goede, sjieke restaurants in Nederland en België. Ze geven een gidsje uit en je kunt de site bezoeken, om je ze te laten informeren over deze restaurants. De Alliance staat garant voor een prima culinaire beleving in een traditionele omgeving.
Iens Independent Index. In hun zoektocht naar leuke betaalbare restaurants zijn de dames van Iens niet kieskeurig. Vele restaurants worden gerecenseerd, maar vaak blijkt dat de omschrijving wel erg positief was. Er wordt vooral op trendy omgevingen gelet. De kwaliteit van het eten blijkt minder belangrijk te zijn. Dus als de omgeving belangrijk is deze niet overslaan…
Lekker. Nederlands bekendste gids met een top 100 van beste restaurants, waar overigens de meningen over verschillen. Enige arrogantie is de Lekker niet vreemd. Toch leidt de gids in de meeste gevallen naar een plezierig restaurant. De gids is niet gevoelig voor modern en trendy en zoekt het meer in stabiliteit en culinair genot.

Reageer op dit artikel