nieuws

Ford Ka meest gekocht door vrouwen

Plannen en organiseren

Bijna eenderde van alle particulier gekochte auto’s wordt door een vrouw aangeschaft. De Ford Ka is het populairst.

In 2002 kregen 86.000 auto’s een vrouwelijke eigenaar. Absolute koploper bij het vrouwelijk publiek is de Ford Ka. 72 procent van alle kopers van een Ka is vrouw. De Fiat Seicento, Seat Arosa en Suzuki Alto scoren alle drie rond de 68 procent vrouwelijke kopers.


Automerk
Suzuki is het automerk met de meeste vrouwelijke klanten (52,6 procent). Het merk wordt op de voet gevolgd door Daihatsu, Lancia en Smart, waar iets minder dan de helft van de klanten vrouw is. Merken als Peugeot, Ford, Renault en Volkswagen hebben allemaal ongeveer eenderde vrouwelijke klanten. Volvo, Subaru en Porsche scoren daarop het laagst.

Reageer op dit artikel