nieuws

Gasten komen graag met hun eigen auto

Plannen en organiseren

Veel mensen komen het liefst met hun eigen auto naar een evenement. Let er dus altijd in ieder geval goed op dat de locatie die je kiest goed bereikbaar is en goede parkeerfaciliteiten heeft.

Veel mensen komen het liefst met hun eigen auto naar een evenement. Let er dus altijd in ieder geval goed op dat de locatie die je kiest goed bereikbaar is en goede parkeerfaciliteiten heeft. Wordt het parkeerterrein bewaakt? Is het dag en nacht geopend?

VALETPARKING, PENDELBUSSEN EN PARAPLU’S

Als de parkeerplaats niet in de buurt van het evenement ligt, kun je kiezen voor ‘valet parking’: de genodigde rijdt tot aan de ingang van de locatie en vervolgens rijdt een chauffeur de auto naar de parkeergelegenheid. Bij een verder gelegen parkeerterrein kun je natuurlijk ook zorgen voor pendelbussen. Moeten de gasten een behoorlijk eindje lopen, zorg dan dat er in geval van regen paraplu’s worden uitgedeeld.

Bij evenementen die in de avonduren plaats vinden kun je soms gebruikmaken van de parkeermogelijkheden van een naburig bedrijf. Als je gebruikmaakt van een parkeergarage, kun je proberen een deal te maken (lukt niet altijd) zodat iedereen voor een eenheidstarief kan parkeren.

ROUTEPLANNING

Mensen die met een eigen auto komen moeten natuurlijk beschikken over een uitgebreide routeplanning. Je kunt dit ludiek aanpakken, door er een cassettebandje bij te doen met muziek van de artiest die die avond optreedt of een heel verrassingspakket voor in de auto, waarmee je je gasten alvast in de stemming brengt. Verder loont het soms de moeite om in een stad bijvoorbeeld een aparte bewegwijzering aan te brengen. Daarbij moet je wel op een aantal zaken letten:

  • Rijd altijd zelf de route, ook op het allerlaatste moment. Er kunnen intussen onverwachte wegversperringen optreden die een omweg noodzakelijk maken.
  • Voor een bewegwijzering door de stad heb je een vergunning nodig, anders krijg je een bekeuring. Vraag die bijtijds aan bij de plaatselijke politie.

Reageer op dit artikel