nieuws

KLM verhoogt tarieven

Plannen en organiseren

De hoge brandstofprijzen hebben niet alleen gevolgen voor het wegvervoer. Ook het transport in de lucht wordt geconfronteerd met hoge kosten. De KLM heeft daarom besloten de tarieven met 4 procent te verhogen.

De KLM verhoogt vanaf 1 november 2000 de tarieven voor alle vluchten met 4 procent. De luchtvaartmaatschappij acht deze verhoging nodig door de stijgende prijzen voor vliegtuigbrandstoffen. De verhoging geldt ook voor de KLM-partners zoals Northwest, Continental Airlines, Martinair en Transavia.

DERDE VERHOGING DIT JAAR

Het is de derde keer dit jaar dat de KLM haar prijzen opschroeft. De brandstofkosten zijn voor de KLM in een jaar tijd verdubbeld tot f 528,7 miljoen. De enorme prijsstijging van vliegtuigbrandstof bracht de luchtvaartmaatschappij in februari al tot een tariefsverhoging van 3%. Deze zomer kwam daar nog eens 3% bovenop.

De duurdere tickets dekken de kerosinekosten overigens niet geheel. De KLM laat weten dat met de tariefstijging slechts ‘enige compensatie geboden wordt voor de stijgende prijzen voor vliegtuigbrandstoffen’.

Reageer op dit artikel