nieuws

Kwaliteit eten New York bedroevend

Plannen en organiseren

Als je manager nogal eens in New York vertoeft, dan moet hij oppassen voor het diner. Uit een onderzoek van de gemeentelijke keuringsdienst van waren blijkt dat het beroerd gesteld is met de hygiëne in veel restaurants.

Uit een inspectierapport van de keuringsdienst van waren over 1999 blijkt dat een vijfde van de twintigduizend restaurants niet aan de hygiënische eisen voldeed. Er werden tal van overtredingen geconstateerd. Enkele voorbeelden:

EMMERS MET RESTEN CHEMICALIËN

In de Oyster Bar, een bekend etablissement onder het belangrijkste station van de stad, trof de keuringsdienst cocktailsaus aan in emmers die daarvoor chemicaliën hadden bevat. Ook werd daar het voedsel niet verhit tot boven de 75 graden.
MUIZENKEUTELS

In Carnegie Deli aan de Seventh Avenue en 55 Street waren de bevindingen zo mogelijk nog beroerder. In dit restaurant, bekend om zijn torenhoge sandwiches, werd ook het voedsel onder te hoge temperaturen bewaard. Maar daarnaast trof de inspecteur in de keuken dertig vliegen en vijftig muizenkeutels aan.

Misschien is het, om slechte ervaringen te voorkomen, raadzaam om voor het eten eerst de site van de New Yorkse keuringsdienst van waren te raadplegen.

Reageer op dit artikel