nieuws

Los ticket niet meer verzekerd

Plannen en organiseren

SGR stopt binnenkort met garantie op losse vliegtickets, bij faillisement van de luchtvaartmaatshappij zijn ze niet langer gedekt.

Vliegtickets die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis zijn voortaan niet meer gedekt voor eventueel failisement van de luchtvaartmaatschappij.

GELD KWIJT

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) stopt op 5 november met de dekking van losse vliegtickets. Dit heeft vooral invloed op zakenreizigers die veelal losse tickets boeken. Ook consumenten die zomaar een vliegticket kopen, lopen nu het risico dat ze hun geld kwijt zijn als de maatschappij failliet is. Door de slechte economische situatie in de luchtvaart vindt het SGR het niet langer verantwoord garant te staan.

Reageer op dit artikel