nieuws

Mannen maken steeds duurdere verlanglijstjes

Plannen en organiseren

Valt het bij jou ook op onder mannelijke collega’s? Mannen schijnen in de decemberwensen steeds hogere eisen te stellen. De sokken en stropdassen maken plaats voor dure gadgets. Maar liefst 69 procent van de dames geeft meer dan 10 procent van het maandbudget uit aan kerst en sinterklaas om manlief tevreden te stellen…

Valt het bij jou ook op onder mannelijke collega’s? Mannen schijnen in de decemberwensen steeds hogere eisen te stellen. De sokken en stropdassen maken plaats voor dure gadgets. Maar liefst 69 procent van de dames geeft meer dan 10 procent van het maandbudget uit aan kerst en sinterklaas om manlief tevreden te stellen…

Slechts 52 procent van de mannen spendeert net zoveel geld aan zijn geliefde.

Sparen

Vanwege de dure cadeaus voor hun mannen, legt 68 procent van de vrouwen van tevoren geld opzij. Bij de mannen is dit percentage niet hoger dan 28. Eén op de tien geeft niet meer uit in december dan in andere maanden. Vrouwen zijn al tevreden met een boek. Dit blijkt uit onderzoek van InterBank.

Eerlijk


Bijna 60 procent van de vrouwen zegt het eerlijk tegen een familielid als ze zijn of haar cadeau op de verlanglijst te duur vinden. ‘Ik koop een totaal ander cadeau en zeg er niets over’, zegt 24 procent van de dames.

Het percentage mannen dat het door vrouwlief verlangde dure cadeau koopt zonder iets over de prijs te zeggen (17 procent), ligt hoger dan het percentage vrouwen dat zich hier stil over houdt (9 procent).

 

Reageer op dit artikel