nieuws

Nieuwe congrescentra in Amsterdam

Plannen en organiseren

Over een paar jaar kun je congressen, vergaderingen of evenementen plannen in nieuwe congrescentra. Amsterdam krijgt er twee nieuwe congresgebouwen bij. Het Britse Expomedia opent in Amsterdam-Zuidoost en aan de Zuidas een congres- en expositiecentrum.

Over een paar jaar kun je congressen, vergaderingen  of evenementen plannen in nieuwe congrescentra. Amsterdam krijgt er twee nieuwe congresgebouwen bij. Het Britse Expomedia opent in Amsterdam-Zuidoost en aan de Zuidas een congres- en expositiecentrum.


Deze week sloot Expomedia een overeenkomst voor de huur van 2700 vierkante meter in het Mahler-complex aan de Zuidas, dat nu in aanbouw is. Daarnaast onderhandelt het bedrijf nog over de huur van nog eens 1800 vierkante meter aan kantoren in hetzelfde gebouw, pal naast station Amsterdam-Zuid. Eerder huurde Expomedia al 6000 vierkante meter in Amsterdam-Zuidoost, in het nieuwe Handelshuis aan de Arenaboulevard. Ook daar moet vanaf maart 2005 een volwaardig congrescentrum komen.
De Britse congrescentra behoren daarmee tot de grootste van de stad. Het Britse bedrijf is van plan het ‘gat’ tussen de megabeurzen in de Rai en de vergaderbijeenkomsten in Amsterdamse hotels op te vullen.

Reageer op dit artikel