nieuws

Paspoort via internet

Plannen en organiseren

De overheid streeft ernaar een actievere rol te gaan spelen bij de internet- en andere ICT-ontwikkelingen. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of paspoorten en vergunningen in de toekomst via het internet kunnen worden aangevraagd.

Het kabinet wil dat burgers een hele andere relatie met de overheid krijgen. Minister van Boxtel van Grote Stedenbeleid heeft een nota, ‘Contract met de toekomst’, geschreven, waarin hij zijn visie op de elektronische relatie en het nieuwe evenwicht tussen overheid en burgers beschrijft. Daarin geeft hij aan dat door een open discussie met burgers duidelijke moet worden welke rol de elektronische overheid in de informatiemaatschappij gaan spelen.

Een van de zaken die Van Boxtel wil gaan regelen via het internet is het verlengen en aanvragen van een paspoort. Dat zou de uiteindelijke procedure kunnen versnellen. Ook vergunningen en belastingzaken moeten in de toekomst heel eenvoudig via internet te regelen zijn.

Reageer op dit artikel