nieuws

Rol reisbureau steeds kleiner

Plannen en organiseren

Internet zal het aantal reisbureaus in de toekomst snel doen verkleinen. Steeds meer mensen zullen hun (zaken)reizen boeken via het web. Dat voorspelt Travel Unie-topman Hans Bakker.

Travel Unie, een van de grootst organisaties op het gebied van reizen, verwacht dat internet de doodsteek voor de meeste traditionele reisbureaus zal zijn. De unie denkt dat in 2004 al 20 procent van zijn omzet via het web wordt gehaald.
Dat zegt Travel Unie-topman Hans Bakker in het jongste nummer van het vakblad Reisrevue. Travel Unie is met merken als Arke en Holland International de grootste touroperator in Nederland.
Ook zijn collega Louis Frankenhuis voorziet op termijn problemen voor reisbureaus. ‘De dreiging komt niet zozeer van touroperators, maar van andere partijen als airlines en accomodaties die de consument rechtstreeks gaan bedienen’. Een bekende reissite is Kras. Kras boekt dit jaar al twintig miljoen gulden omzet via internet. Van de boekers is tweederde een nieuwe klant voor Kras.

ZAKENREIZEN BOEKEN BIJ MANAGEMENTSUPPORT.NL

Op ManagementSupport.nl kun je nu ook zakenreizen boeken. In samenwerking met ATP (Advanced Travel Partners) biedt de site je de mogelijkheid om online vliegtickets te boeken en hotels te reserveren. Vanachter je computer direct de zakenreis voor je manager regelen!

Reageer op dit artikel